Interne + externe data = magisch

Terug naar overzicht

Onze oplossing

Jij profiteert

Ontdek hoe interne en externe data elkaar aanvullen en versterken. Wie die twee datastromen combineert creëert een schat aan waardevolle informatie. Neem voortaan data-driven beslissingen op basis van het complete plaatje.

Hoe ver zijn jullie met data?

Zelfs data-driven organisaties verschillen nog sterk van elkaar. Sommige bedrijven varen volledig op interne data. Anderen integreren daarin externe data en maken daarmee al het verschil. Die tweede groep vormt de pioniers, die precies zien hoe ze hun concurrenten voor moeten blijven. Zij nemen betere beslissingen op basis van kant-en-klare business intelligence. Ze creëren concurrentievoordeel, meer sales en meer marge. Een recent onderzoek door McKinsey toont aan dat data-driven bedrijven het minimaal 20% beter doen dan hun concurrenten.

Wij helpen je interne en externe data te combineren, zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Dat is de sleutel tot succes als je zoekt naar betere data-inzichten.

Het enorme voordeel van externe data

Wij zijn fan van data. We kennen het enorme potentieel en helpen daar graag zoveel mogelijk anderen mee. Wij weten wat externe data toevoegt aan interne data. Dat leggen we je graag uit, in normaal taalgebruik waar je geen technisch specialist voor hoeft te zijn.

Ten eerste, externe data geeft je alle concurrentie-inzichten die jij zoekt. Welke prijzen hanteren zij in welke kanalen? En draaien ze campagnes of gelden er kortingen? Bekijk hun aanbod en portfolio, klantreviews, zoekmachine-rankings, actuele voorraad, marketingcampagnes en social media-inzet.

Klinkt dat als een informatie-overload? Dan hebben we goed nieuws: wij scrapen die data volledig automatisch. Wij zijn sterk in data en tech, én we weten hoe we het jou zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen aanbieden. We kunnen je zelfs helpen weersverwachtingen, locatiedata, financiële informatie en contactgegevens te verzamelen als je dat wilt. Wij maken beschikbaar wat jij nodig hebt om betere beslissingen te nemen.

Ten tweede verbinden we die externe gegevens met jouw interne data. Dat klinkt makkelijker dan het in de praktijk is, maar wij hebben het voor elkaar. Dus zelfs als jouw concurrent andere prijsmodellen, alternatieve producten of een abonnementsmodel gebruikt ontvang je van ons de inzichten die je zoekt. Wij normaliseren data, om gegevens moeiteloos met elkaar te vergelijken. De externe data die wij verzamelen sluit precies aan op jouw interne datasystemen en -modellen.

Combineer externe data met jouw interne data. Dat levert de data-inzichten op die jij zoekt. We delen graag een paar inspirerende use-cases van andere klanten.

Outperform concurrenten met de optimale prijs

  • Houd de prijzen van concurrenten in de gaten op verschillende websites, bij resellers en op marketplaces.
  • Verzamel prijs-data in real-time en ontvang alerts bij prijswijzigingen.
  • Pas jouw prijzen aan als de concurrentie beweegt. En meet de impact op jouw business-performance.

Verzamel reviews en verbeter jouw producten

  • Verzamel klantreviews voor jouw producten en die van concurrenten.
  • Analyseer die met machine learning en ontdek concrete ideeën voor verbetering.
  • Verbeter je producten en communicatie op basis van reviews.

Optimaliseer je positionering bij resellers en marketplaces

  • Scrape resellers en marketplaces en krijg inzicht in meer relevante data. Verzamel merken, rankings, specificaties, communicatie, klantreviews, prijzen en aanbiedingen.
  • Combineer deze externe data met interne data en creëer sales-insights op jouw persoonlijke dashboard.
  • Ga direct aan de slag met kant-en-klare inzichten en concrete aanbevelingen. Verbeter jouw positionering ten opzichte van concurrenten, omdat je precies weet wat ze doen.

Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. De mogelijkheden zijn echt eindeloos als je externe en interne data combineert. Wij helpen je graag om dit voor elkaar te krijgen. Zo outperform je de concurrentie. Stel ons je vragen of plan een vrijblijvende brainstorm. Wij zijn benieuwd naar wat jij nodig hebt.

Benieuwd hoe wij werken?

Ontdek onze eenvoudige 3 stappen-aanpak voor een soepele start.

Doe inspiratie op

Wij bouwen en onderhouden custom webscrapers die elke website omzetten in gestructureerde data en inzichten.

Ontdek meer inspiratie

Ontdek data, trends en nieuwe ontwikkelingen.

Alle inspiratie
Technologie
Trends
Inzichten
Concurrenten monitoren op Google Shopping
Google heeft de matching-algoritmes aangepast - wij hebben de oplossing.
Lees verder
Technologie
Trends
Inzichten
Hoe je de reputatie van je merk kunt beschermen
Ontdek de kansen van prijs- en voorraadmonitoring bij de resellers van je merk.
Lees verder
Inzichten
Trends
Interne + externe data = magisch
Combineer interne met externe data: het is de sleutel tot succes. Dit zijn de data-inzichten die jij zoekt en waarmee je concurrenten verslaat.
Lees verder
Klaar om je concurrenten te verslaan?
Heb je een specifieke vraag of wil je vrijblijvend brainstormen over hoe je je concurrenten kan verslaan? Get in touch!