De unieke kansen van data-engineering

Terug naar overzicht

Onze oplossing

Jij profiteert

Vraag jij je weleens af hoe sommige bedrijven hun concurrenten altijd een stap voor lijken te blijven? Zij bepalen het tempo, lijken geen last te hebben van concurrentie en zijn alweer met iets nieuws bezig als de rest ze bijhaalt. Hun geheim? Up-to-date competitive insights. En wat dat precies betekent? Dat leggen we je graag uit.

Toen het internet nog niet bestond

Pre-internet was het veel makkelijker om je van concurrenten te onderscheiden. Je hoefde maar een paar kanalen in de gaten te houden om precies te zien wat de rest deed. Bovendien had je veel meer controle over wat je zelf vertelde en je reputatie. En toen kwam de digitale revolutie. Ineens schoten extra concurrenten als paddenstoelen uit de grond. Daar bovenop kwamen globalisering en kunstmatige intelligentie (AI). Er gebeurde in een korte tijd ineens van alles. Heel veel bedrijven liepen plotseling enorm achter de feiten aan.

Toch is er een oplossing beschikbaar. Want als je die feiten leest met een andere mindset biedt het juist enorme kansen. De cruciale informatie over jouw concurrenten is namelijk online beschikbaar. Zoals prijs- en aanbod-informatie. Net als de campagnes die ze voeren, welke kortingen ze aanbieden, hoe ze inspelen op trends en nog veel meer. Met andere woorden, alle informatie om hen in de gaten te houden en te slim af te zijn is openbaar beschikbaar.

Maar, al die informatie verzamelen, structureren en vertalen naar inzichten is veel werk. We kunnen je veel vertellen over hoe bedrijven dat jarenlang handmatig deden, maar daarmee zullen we je niet vermoeien. Het kan namelijk veel makkelijker. Je kunt heel goed bijhouden wat concurrenten doen (en laten). Sterker nog, dat is precies de fundering waarop we ons bedrijf bouwden. En wij laten je graag zelf ervaren hoe goed dat werkt.

Om succesvol te zijn met competitive intelligence heb je namelijk een professionele technology-set-up nodig. Met een toolbox vol data-verzameling en -analyse-tools. Met machine learning, AI, cybersecurity en datavisualisatie. En wat dacht je van een team van data-experts die veilige en robuuste dataoplossingen ontwikkelen die naadloos integreren voor een plug-and-play-ervaring. Dat allemaal, dat is precies wat we bij Competify voor je doen.

Onze unieke aanpak voor competitive intelligence

Wij houden heel strikt vast aan een solide software-ontwikkelingsbeleid. Dat betekent dat we gestructureerd ontwikkelen en betrouwbaar leveren volgens de belangrijkste uitgangspunten van professionele software-ontwikkeling. Wij ontwikkelen, testen en bouwen, dus werken we altijd in drie technische omgevingen - netjes gescheiden van elkaar. Dat garandeert de hoogste kwaliteit. Bovendien werken we met Azure, Amazon of GBQ voor data warehousing. We gebruiken Airflow voor ETL en PowerBI, Qlik, Tableau of Looker voor het de dashboards. Ondertussen passen we ons ook graag aan onze klanten aan, om een plug & play ervaring te garanderen op de set-up die zij al gebruiken.

Onze web-scrapers bouwen we zelf, afgestemd op de te scrapen websites en andere digitale bronnen. De specifieke oplossingen zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de beveiliging en complexiteit van websites. Soms zijn eenvoudige http-verzoeken in Python gecombineerd met BeautifulSoup voldoende. In andere gevallen gebruiken we complexe implementaties zoals Selenium. Bovendien zoeken we altijd naar de meest kosteneffectieve proxy voor iedere taak. Wij houden rekening met de complexiteit van competitive intelligence, terwijl we het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken. We werken met de tools van marktleiders, terwijl we flexibel zijn voor onze klanten en plug-and-play-oplossingen aanbieden. Naadloos afgestemd op de systemen die klanten al gebruiken.

Data en ervaren specialisten voor onbegrensde mogelijkheden

We matchen en normaliseren data tot bruikbare inzichten voor onze klanten. Hierbij beperken we ons dus niet tot het puur leveren van data. We vertalen data naar waardevolle inzichten en verbinden het moeiteloos met jouw interne performance-data. Met onze bewezen aanpak in 3 stappen bouwen we maatwerkoplossingen die precies de data en inzichten opleveren om jouw concurrenten te verslaan.

Wij geloven in de combinatie van competitive intelligence met AI-modellen. We experimenteren daar al mee en kunnen niet wachten om het bij onze klanten toe te passen. Dus, ben jij klaar voor competitive intelligence die het verschil maakt? Competify is er voor jou. Wij helpen je. Outsmart en outperform jouw concurrenten.

Benieuwd hoe wij werken?

Ontdek onze eenvoudige 3 stappen-aanpak voor een soepele start.

Doe inspiratie op

Wij bouwen en onderhouden custom webscrapers die elke website omzetten in gestructureerde data en inzichten.

Ontdek meer inspiratie

Ontdek data, trends en nieuwe ontwikkelingen.

Alle inspiratie
Technologie
Trends
Inzichten
Concurrenten monitoren op Google Shopping
Google heeft de matching-algoritmes aangepast - wij hebben de oplossing.
Lees verder
Technologie
Trends
Inzichten
Hoe je de reputatie van je merk kunt beschermen
Ontdek de kansen van prijs- en voorraadmonitoring bij de resellers van je merk.
Lees verder
Inzichten
Trends
Interne + externe data = magisch
Combineer interne met externe data: het is de sleutel tot succes. Dit zijn de data-inzichten die jij zoekt en waarmee je concurrenten verslaat.
Lees verder
Klaar om je concurrenten te verslaan?
Heb je een specifieke vraag of wil je vrijblijvend brainstormen over hoe je je concurrenten kan verslaan? Get in touch!