Hoe je de reputatie van je merk kunt beschermen

Terug naar overzicht

Onze oplossing

Jij profiteert

De voordelen van prijsmonitoring voor je merk

Prijsmonitoring is van groot belang voor retailers, omdat het hen in staat stelt concurrerend te blijven, hun winstgevendheid te optimaliseren en weloverwogen beslissingen te nemen om hun positie in de markt te versterken. Maar prijsmonitoring kan ook aanzienlijke voordelen bieden voor je merk.

Het regelmatig bijhouden van de prijzen van je producten zoals die door je resellers worden verkocht, biedt waardevolle inzichten in markttrends en prijsschommelingen. Deze perspectieven maken consistente en juiste prijsstelling mogelijk en beïnvloeden op een positieve manier de perceptie van consumenten van jouw merk.

Door de markt nauwlettend in de gaten te houden, kan je zien hoe je retailers hun prijzen bepalen en of sommige onder de adviesprijs van de fabrikant (MSRP) zitten. Dit stelt je in staat om potentiële prijsovertredingen te identificeren en zorgt ervoor dat alle verkoopkanalen zich houden aan het prijsbeleid van je merk, waardoor de reputatie en integriteit van je merk worden beschermd. Samengevat - de voordelen van prijsmonitoring voor merken zijn:

  • Concurrerend blijven
  • Kennis van markttrends en prijsfluctuaties
  • MSRP monitoren
  • De voorraad bij resellers kennen

Jouw kansen met het volgen van MSRP en voorraad

Het is belangrijk op te merken dat merken alleen een minimumprijs kunnen voorstellen; ze kunnen geen prijzen opleggen of resellers straffen voor het negeren van hun suggesties. Desalniettemin kan deze informatie een waardevol startpunt zijn om in gesprek te gaan met resellers die consequent prijzen onder de aanbevolen prijs (MSRP) hanteren.

Het monitoren van prijzen biedt inzichten en stelt je in staat om ook de voorraad van je resellers te volgen. Hierdoor kan je  proactief in gesprek gaan  en anticiperen op de voorraadbehoeften van je resellers. Door de voorraad te monitoren, kan je merk een "just-in-time" aanpak hanteren, waardoor een efficiënte levering aan retailers wordt gegarandeerd, precies wanneer dat nodig is. Zo kan je snel en efficiënt aan hun vraag voldoen.

Je merkreputatie beschermen

Door je resellers en de markt te volgen, kun je ongeautoriseerde resellers in verschillende verkoopkanalen identificeren. Deze proactieve maatregel zorgt ervoor dat je producten zich niet op de 'gray market' bevinden. Als er ongeautoriseerde verkoop wordt gedetecteerd, kan je snel de betrokken resellers identificeren en de samenwerking beëindigen om de reputatie van je merk te beschermen.

Competify kan je helpen je merk te beschermen. We bieden tools die je een overzicht geven van je resellers. Het zal je werk gemakkelijker maken en veel noodzakelijke informatie verzamelen om je merk te helpen groeien. Concluderend kan prijsmonitoring je merk waardevolle inzichten geven in de markt, prijsstrategieën optimaliseren en de integriteit van je merk beschermen. Door de dynamiek van prijzen en voorraad te begrijpen, kan je sterkere relaties opbouwen met je resellers en een concurrentievoordeel behouden op de markt.

Benieuwd hoe wij werken?

Ontdek onze eenvoudige 3 stappen-aanpak voor een soepele start.

Doe inspiratie op

Wij bouwen en onderhouden custom webscrapers die elke website omzetten in gestructureerde data en inzichten.

Ontdek meer inspiratie

Ontdek data, trends en nieuwe ontwikkelingen.

Alle inspiratie
Technologie
Trends
Inzichten
Concurrenten monitoren op Google Shopping
Google heeft de matching-algoritmes aangepast - wij hebben de oplossing.
Lees verder
Technologie
Trends
Inzichten
Hoe je de reputatie van je merk kunt beschermen
Ontdek de kansen van prijs- en voorraadmonitoring bij de resellers van je merk.
Lees verder
Inzichten
Trends
Interne + externe data = magisch
Combineer interne met externe data: het is de sleutel tot succes. Dit zijn de data-inzichten die jij zoekt en waarmee je concurrenten verslaat.
Lees verder
Klaar om je concurrenten te verslaan?
Heb je een specifieke vraag of wil je vrijblijvend brainstormen over hoe je je concurrenten kan verslaan? Get in touch!