Concurrenten monitoren op Google Shopping

Terug naar overzicht

Onze oplossing

Jij profiteert

In het steeds veranderende landschap van Google Shopping is er een belangrijke verandering opgetreden. Vanaf november 2023 is de oude manier van producten vinden met EAN-, UPC- of GTIN-codes verleden tijd. Deze verandering is meer dan een kleine aanpassing; het heeft grote gevolgen voor hoe retailers de concurrentie in de gaten houden en hun prijzen op dit platform bepalen. 

Maar geen zorgen, Competify heeft hier een slimme oplossing voor. Dankzij onze focus op innovatie hebben we een effectieve methode ontwikkeld voor het identificeren van producten in Google Shopping, zonder de standaard productcodes.

Deze ontwikkeling maakt het voor retailers eenvoudiger om inzicht te krijgen in de markt, hun prijsstrategieën aan te scherpen en hun marktpositie te verbeteren. Dit leidt tot meer verkopen en winst.

Concurrenten ontdekken in Google Shopping

In de dynamische wereld van Google Shopping is het belangrijk om te weten hoe je staat ten opzichte van je concurrenten. Hoger op de ranglijst komen betekent vaak meer verkopen. Maar het wordt steeds moeilijker om je echte concurrenten te vinden, degenen die vergelijkbare producten verkopen. Hier helpt Competify met zijn geavanceerde monitoringtechnologie, waardoor je makkelijk en automatisch relevante winkeliers en producten kunt identificeren.

Dit geeft je duidelijkheid over je concurrenten en biedt kansen om je prijsstelling en positionering strategisch aan te passen, wat je positie op Google Shopping verbetert.

eCommerce-monitoring op Google Shopping met Competify

Stel je voor dat je een zee van producten en concurrenten in Google Shopping moet navigeren. Dat kan overweldigend zijn. Traditionele tools voor prijsinformatie zijn soms niet toereikend, vooral bij het automatiseren van productvergelijking. Competify lost dit op door prijsmonitoring te automatiseren, inclusief voor Google Shopping en Google Ads.

Onze technologie, gecombineerd met een geavanceerd AI-algoritme, zorgt ervoor dat je bestand bent tegen veranderingen die automatisch vergelijken lastiger maken. Met Competify heb je altijd toegang tot de nieuwste en betrouwbaarste informatie over prijzen, promoties en voorraadniveaus van concurrenten, en krijg je waarschuwingen bij veranderingen. Competify is dus meer dan een tool; het is een essentiële bondgenoot in je Google Shopping-strategie.

Je Google Shopping-strategie verbeteren met Competify

Ben je klaar om je aanpak voor Google Shopping te veranderen en voorop te blijven lopen? Ontdek hoe Competify je kan helpen bij het monitoren van prijzen en je concurrentie voor te blijven. Spreken we je zo?

Benieuwd hoe wij werken?

Ontdek onze eenvoudige 3 stappen-aanpak voor een soepele start.

Doe inspiratie op

Wij bouwen en onderhouden custom webscrapers die elke website omzetten in gestructureerde data en inzichten.

Ontdek meer inspiratie

Ontdek data, trends en nieuwe ontwikkelingen.

Alle inspiratie
Technologie
Trends
Inzichten
Concurrenten monitoren op Google Shopping
Google heeft de matching-algoritmes aangepast - wij hebben de oplossing.
Lees verder
Technologie
Trends
Inzichten
Hoe je de reputatie van je merk kunt beschermen
Ontdek de kansen van prijs- en voorraadmonitoring bij de resellers van je merk.
Lees verder
Inzichten
Trends
Interne + externe data = magisch
Combineer interne met externe data: het is de sleutel tot succes. Dit zijn de data-inzichten die jij zoekt en waarmee je concurrenten verslaat.
Lees verder
Klaar om je concurrenten te verslaan?
Heb je een specifieke vraag of wil je vrijblijvend brainstormen over hoe je je concurrenten kan verslaan? Get in touch!